Biografie

_MG_2580_1
_MG_2574
_MG_1998
_MG_2060_1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Heleen is een veelzijdige (opera)zangeres, met een krachtige en lieve persoonlijkheid. Ze werd geboren op 25 juni 1976 in Groningen en groeide op in Hoogeveen. Sinds 2013 heeft Heleen haar passie gevolgd en is zij afgestudeerd aan het conservatorium als sopraan.

Heleen vertolkte diverse operarollen, waaronder Suor Genovieffa in Puccini’s Suor Angelica, Händel’s Deidamia en Leo Delibe’s Lakmé . In 2019 vertolkte ze de hoofdrol van Carmen, in de gelijknamige musical. De muziek voor deze musical werd volledig overgenomen uit de opera Carmen van George Bizet. In 2023 heeft Heleen de rol van Moeder Overste  in The Sound of Music uitgevoerd.

Naast operarollen zingt Heleen oratoria zoals Rossini (Petit Messe Solennelle), Dvořák (Stabat Mater), Mendelssohn (Elias, Psalm 42), Mozart (Krönungsmesse), Händel (Messiah), Britten (Spring Symphony).  Ze zingt ook regelmatig in (professioneel) koorverband en organiseert (solo)concerten met uiteenlopend repertoire, zoals het Stabat Mater van Pergolesi of liederen van Hugo Wolf. Heleen werkt ook graag mee aan rouw- en trouwdiensten/missen.

Heleen volgde masterclasses van Margreet Honing, Johannette Zomer, Evelyn Tubb en Robbert Muuse. Op dit moment wordt ze gecoacht door Hanneke de Wit.