Zangles

 

Wil je meer ontspannen leren zingen, de hoge of lage noten beter kunnen zingen, je adem beter onder controle krijgen, noten leren lezen of je voorbereiden op een uitvoering? Welke reden je ook hebt om zangles te willen volgen, je bent van harte welkom.

Allereerst plannen we een proefles, zodat we tijdens deze les kunnen kijken of het klikt tussen ons en of de les aan je verwachtingen voldoet. We bespreken de doelen die je voor ogen hebt en wat ik daaraan kan bijdragen. Tijdens een zangles komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals het toepassen van ademsteun, de invloed van je houding op zingen,  verstaanbaarheid van het stuk dat je zingt (articulatie), interpretatie van stukken of hoe leg je de juiste emotie in een lied. Naast deze technische zaken vind ik het belangrijk dat je plezier beleeft aan het zingen en dat je repertoire zingt dat je leuk vindt. Ik geef je dan ook graag de ruimte zelf liederen of aria’s aan te dragen, waar we mee aan het werk gaan.

De lessen geef ik bij mij thuis in Apeldoorn en lestijden plannen we in overleg.

Ik ben aangesloten bij de SPMA (Samenwerkende Particuliere Muziekdocenten Apeldoorn) en de NVZ (Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen).

Plan je proefles

Wat leerlingen zeggen………..

‘Wat een feest om echt goed te leren zingen. Vanaf het begin merkte ik dat ik steeds beter en mooier zing en elke les leer ik wat bij. Heleen weet me ook mooie complimenten te geven. Ze is ook duidelijk over wat beter kan en gaat door met uitleggen totdat ik het ook echt snap, heel fijn voor een cognitief ingesteld persoon als ik. De lessen zijn vooral ook leuk.’

Janneke, Apeldoorn

De wekelijkse zanglessen van Heleen helpen mij enorm als voorbereiding op mijn kooravonden. Heleen geeft op een prettige en leerzame manier zangles.

Gert, Apeldoorn

Bij Heleen op zangles is altijd een ontspannen sfeer. Daardoor durf je het beste uit je stem te halen en leer je telkens nieuwe dingen.

Hilde, Apeldoorn