Biografie

Na verschillende jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, heeft Heleen haar passie gevolgd en is zij in 2013 afgestudeerd aan het conservatorium als sopraan.

Heleen vertolkte diverse operarollen, waaronder Suor Genovieffa in Puccini’s Suor Angelica, Händel’s Deidamia en Leo Delibe’s Lakmé . In 2019 heeft zij de rol van Carmen in de gelijknamige musical gezongen. De muziek voor deze musical is één op één overgenomen uit de opera Carmen van George Bizet. Naast haar werk in de opera zingt Heleen regelmatig in (professioneel) koorverband en organiseert zij (solo)concerten met uiteenlopend repertoire, bijvoorbeeld het Stabat Mater van Pergolesi of liederen van Hugo Wolf. Heleen werkt ook graag mee aan rouw- en trouwdiensten/missen.

Op haar repertoire heeft zij, naast alleen operarollen, ook rollen gespeeld Rossini (Petit Messe Solennelle), Dvořák (Stabat Mater), Mendelssohn (Elias, Psalm 42), Mozart (Krönungsmesse), Händel (Messiah), Britten (Spring Symphony) en Moeder Overste (The Sound of Music).

Heleen volgde verschillende masterclasses bij Margreet Honing, Johannette Zomer, Evelyn Tubb en Robbert Muuse.
Op dit moment wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit.

Neem contact met me op