Biografie

Gegrepen door het zingen heeft sopraan Heleen van den Berg besloten haar passie te volgen. Heleen is een professionele opera- en concertzangeres met een warm lyrisch geluid en een stralende hoogte. Zij weet perfect de emotie van de muziek over te brengen en haar luisteraars hierin mee te nemen.

Heleen vertolkte  diverse operarollen, waaronder Suor Genovieffa in Puccini’s Suor Angelica, Händel’s Deidamia en Leo Delibe’s Lakmé . In 2019 zal zij de rol van Carmen in de gelijknamige musical zingen. De muziek voor deze musical is een op een overgenomen uit de opera Carmen van George Bizet. Naast haar werk in de opera zingt Heleen regelmatig in (professioneel) koorverband en organiseert zij (solo)concerten met uiteenlopend repertoire, bijvoorbeeld het Stabat Mater van Pergolesi of liederen van Hugo Wolf. Heleen werkt ook graag mee aan rouw- en trouwdiensten/missen.

Op haar repertoire staan naast operarollen ook werken van onder andere Rossini (Petit Messe Solennelle), Dvořák (Stabat Mater), Mendelssohn (Elias, Psalm 42), Mozart (Krönungsmesse), Händel (Messiah), Britten (Spring Symphony).

Heleen volgde verschillende masterclasses bij Margreet Honing, Johannette Zomer, Evelyn Tubb en Robbert Muuse.
Op dit moment wordt zij gecoacht door Hanneke de Wit.

Neem contact met me op